Samfunn

Fortsatt krav om å redegjøre for likestilling

Flere representanter fra opposisjonen byttet side til liten nytte.

Publisert Sist oppdatert

Fra 1 januar 2018 skal alle arbeidsgivere redegjøre for hvordan det står til med likestillingen og diskrimineringen hos seg. I tillegg må de redegjøre for iverksatte og planlagte tiltak for å fremme likestilling og hindre kjønnsdiskriminering.

Det er litt mer klart etter en ganske spesiell runde på Stortinget mandag hvor det politiske spillet nådde nye høyder.

I regjeringens likestillings- og diskrimineringslov som ble vedtatt i sommer, ble plikten til å redegjøre for alle tiltak som fremmer likestilling og hindrer diskriminering fjernet. Samtidig skulle den såkalte aktivitetsplikten utvides til å gjelde flere diskrimineringsgrunnlag.

Men Venstre-toppene Trine Skei Grande, Terje Breivik og Abid Raja foreslo i et eget anmodningsvedtak at redegjørelsesplikten burde videreføres likevel tidligere i høst.

Forslagstillerne mente at man burde lytte til Skeie-utvalgets anbefalinger om å styrke både aktivitets- og redegjørelsesplikten.

Skei Grande har tidligere omtalt redegjørelsesplikten som bedriftenes HMS-arbeid om likestillingsområdet.

Men i Stortingets første behandling av lovendringen om å ta tilbake plikten sent i går kveld, stilte H og Frp et forslag om å stoppe endringen og fikk støtte fra MDGs vikar Espen Stoknes og Ap-rebellen Leif Sande samt tre representanter fra Senterpartiet. Men mytteriet strandet, og lovendringen ble til slutt vedtatt.

Powered by Labrador CMS