Samfunn

KrFs familiepolitiske talsperson Geir Jørgen Bekkevold er prest. Nylig viet han et homofilt par. Det har skapt sterke reaksjoner i partiet.

Forstår ­reaksjoner mot homovielse

Den siste tiden har KrF opplevd intern storm etter at prest og stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold viet et homofilt par. Nestleder Ropstad forstår kritikken mot Bekkevold.

Publisert Sist oppdatert

Over 100 partimedlemmer skal ha meldt seg ut av KrF etter at partiets familiepolitiske talsperson Geir Jørgen Bekkevold tidlig i august viet partiets kommunikasjonssjef Mona Høvset og Louise-Hill Vegsund.

Flere har tatt til orde for at han bør fjernes som partiets familie- og kulturpolitiske talsperson.

– Dette burde vært ugjort, og det er umulig å skille mellom privatperson og hvem du er i partiet. Det var ikke bra, sa blant annet stortingsrepresentant for Hans Fredrik Grøvan til NRK i sakens anledning.

Både partileder Knut Arild Hareide og nestleder Kjell Ingolf Ropstad har gitt uttrykk for at de forstår kritikken fra Grøvan, men viser til at Bekkevold gjennomførte vielsen som privatperson og prest, og at KrFs partiprogram er uendret.

Det er helt ok at Grøvan kommer med sine tanker om denne saken. Og jeg har stor forståelse for at folk reagerer og at det skaper usikkerhet rundt KrFs politikk i spørsmål om ekteskapet, sier Ropstad til Dagbladet.

Like vel stiller Ropstad seg bak resten av partiledelsen som uttrykker tillit til Bekkevold og fremhever at partiledelsen ikke skal blande seg i han gjør som prest.

Flere har hevdet at det er umulig å ikke se det politiske signalet Bekkevold sender ved å vie det homofile paret. Ropstad erkjenner at det kan være vanskelig.

– Det er vanskelig å se en forskjell på privatpersonen Geir Jørgen Bekkevold og KrF-politikeren. Prinsipielt mener jeg det er en forskjell. Men jeg skjønner godt at det kan være vanskelig å se den forskjellen, sier han til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS