Samfunn

Her er de mest populære studiestedene

De «nye» utdanningsinstitusjonene seiler opp på lista.

Publisert Sist oppdatert

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) hadde klart flest studenter i 2017. Universitetet hadde nær 40.000 studenter. Det er over ti tusen fler enn Universitetet i Oslo, som har nest flest studenter.

I 2016 ble høyskolene i Gjøvik, Sør-Trøndelag og Ålesund, slått sammen med NTNU. Dette forklarer den kraftige tilveksten av studenter.

Her er utdanningsinstitusjonene med flest studenter i 2017:

 

Nye navn

Nye navn markerer seg på årets oversikt over de mest populære utdanningsinstitusjoner, som følge av sammenslåinger.

– Store strukturendringer i universitets- og høgskolesektoren de siste årene har ført til flere sammenslåinger av utdanningsinstitusjoner. Som et resultat har «nye» utdanningsinstitusjoner dukket opp på lista over de ti største universitetene og høgskolene når det gjelder antall studenter, sier seniorrådgiver Geir Nygård i SSB.

Blant disse «nye» utdanningsinstitusjonene er Høgskolen i Sørøst-Norge (tidligere Høgskolene i Buskerud og Vestfold og Telemark) og Høgskulen på Vestlandet (tidligere Høgskolene i Bergen, Stord/Haugesund og Sogn og Fjordane).

Flere studenter

Høsten 2017 var det rundt 293.000 studenter i høyere utdanning i Norge, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Det var 4.000 fler enn høsten 2016.

Rundt 277.500 studerte ved universiteter og høyskoler i Norge, mens 15.500 studenter fra Norge studerte i utlandet.

Andel studenter (19-29 år):

 
null
Powered by Labrador CMS