Samfunn

Norge ønsker gloablt regelverk for å nå målene i Parisavtalen.

Norge vil ha globalt klimaregelverk

Norge ønsker å forhandle frem et klart og effektivt regelverk når verden møtes til de internasjonale klimaforhandlingene i Katowice førstkommende søndag.

Publisert Sist oppdatert

Norge gjør seg klar for å gå inn i de internasjonale klimaforhandlingene i Katowice og ønsker at et «effektivt», felles regelverk utformes, melder regjeringen.

– Klimatoppmøtet i Katowice blir avgjørende for hvordan Parisavtalen følges opp i årene framover. Det er viktig at verden blir enige om et felles regelverk. Reglene må blant annet si hvordan landene skal måle og rapportere utslipp, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Denne helgen går klimatoppmøtet i Katowice i Polen av stabelen. Der samles 20.000 mennesker over to uker for å forhandlingene om regelverk for hvordan verden skal nå målene som er vedtatt under Parisavtalen.

Blant tiltakene som trekkes frem er økt klimafinansiering til utviklingsland.

I dag lanserte også EU sin langtidsplan for europeisk klimapolitikk der det ble vedtatt at Europa skal nå nullutslipp innen 2050.

Det er likevel mye som står på spill i de kommende årene. FNs klimarapport om 1,5 grader har gjort det klinkende klart at verden er nødt til å halvere utslippene innen 2030 dersom vi skal nå de globale klimamålene.

– Norge skal også vurdere om målet vi har meldt inn til Parisavtalen skal forsterkes i 2020. 1,5 graders rapporten viser hvor viktig det er at vi handler nå. Verden må få et klart signal om at vi må øke ambisjonene, sier Ola Elvestuen.

Powered by Labrador CMS