Samfunn

Etter et tungt år løfter Arbeiderpartiet seg igjen på meningsmålingene. – Nå føler jeg vi er der vi skal være, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Støre har KrF-mappa i beredskap

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener det ikke er gitt at de borgerlige forhandlingene fører fram. I skuffen ligger fremdeles planene for et rødgrønt KrF-samarbeid.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg legger til grunn at forhandlingene lykkes. Men jeg tror det er for tidlig å konkludere, for det er et veldig stort politisk spenn mellom de fire partiene, påpeker Støre i et intervju med NTB, i det jula er i ferd med å sige inn over Stortinget.

Ap-lederen måtte i høst innse at et knapt flertall i KrF ikke ville følge KrF-leder Knut Arild Hareides visjon om et historisk samarbeid til venstre i norsk politikk. Hareide har ikke utelukket at KrF kan se mot de rødgrønne igjen, dersom de borgerlige forhandlingene bryter sammen. Støre holder en liten luke åpen for dette scenarioet:

– I Ap har vi alltid en beredskap til å ta ansvar dersom flertallet snur. I høst forberedte vi muligheten for at det skulle gå vår vei, så vi har en gjennomarbeidet mappe på hvordan det kunne se ut og hvordan et forhandlingsopplegg kunne gjøres, sier Støre.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS