Samfunn

Pressekonferanse tirsdag med f.v.: landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad (KrF), finansminister Siv Jensen (Frp), statsminister Erna Solberg (H) og kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) om endringer i regjeringen.

Hvem gjør hva i regjeringen Solberg?

Publisert Sist oppdatert

Fra og med tirsdag 22. januar klokken 14 er regjeringen Solberg formelt utvidet til en flertallsregjering bestående av fire parti (Rwanda-koalisjonen, om du vil), etter at Kongen har ønsket KrFs statsråder velkommen til bordet.

Se full oversikt nederst i saken!

Konstituert leder i KrF, Olaug Bollestad, har tatt over som landbruks- og matminister etter Bård André Hoksrud (Frp), og mannen som ventes å ta over permanent som partileder, Kjell Ingolf Ropstad, erstattet Linda Hofstad Helleland (H) som barne- og familieminister. Samtidig har Dag Inge Ulstein blitt utnevnt til utviklingsminister, etter Nikolai Astrup (H).

Astrup forsvinner imidlertid ikke ut – han tar som vi meldte mandag over den nyopprettede statsrådposten som Digitaliseringsminister under Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

I tillegg er ansvaret for Justisdepartementet delt i to. Mens Tor Mikkel Wara (Frp) fortsetter som justis- og innvandringsminister, skal tidligere statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) bekle rollen som Samfunnssikkerhetsminister.

Det er også gjort en rekke endringer blant statssekretærene og de politiske rådgiverne.

Utad har KrF fått like mye innflytelse som Venstre, med tre statsråder hver. I kulissene har imidlertid Venstre flere folk på bakken, med sju statssekretærer mot KrFs fem.

Høyre har desidert flest folk vandrende i regjeringsgangene, med 24 statssekretærer og åtte ministre.

Frp har nesten like mange ministre som Høyre, med sju, men bare halvparten så mange statssekretærer (13).

Få full oversikt her:

 
Powered by Labrador CMS