Samfunn

Mandag ble det kjent at Mazyar Keshvari (Frp) er siktet for trusler. Han har fra før innrømmet fiktive reiseregninger.

Stortingspresidenten frykter for tilliten til stortingspolitikerne

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H) er bekymret for at skandaler som trusselsiktelse og reiseregningsjuks kan svekke tilliten til de folkevalgte.

Publisert Sist oppdatert

– Denne typen saker bidrar til at folk kan miste tilliten til oss på Stortinget, sier hun til NRK.

Etterforskningen av stortingspolitiker Mazyar Keshvari (Frp) som er siktet for grovt bedrageri i forbindelse med innlevering av reiseregninger og som i helgen ble pågrepet og siktet for grove trusler, er en del av dette bildet.

I Keshvaris tilfelle er det vararepresentant og tidligere Frp-formann Carl I. Hagen som trer inn.

Stortingsrepresentant Morten Wold (Frp) tar til orde for at det skal bli lettere for stortingsrepresentanter å få fritak.

– Det kan tenkes at en representant som begår alvorlig kriminalitet og blir dømt for det, kanskje ikke kan anses skikket til å fortsette stortingsvervet sitt. Men jeg tror det er langt fram for et slikt forslag, sier han.

I dag skal det veldig mye til for at man blir fratatt vervet som stortingsrepresentant. Det er ikke noe grunnlag i Grunnloven for å frata en folkevalgt stortingsrepresentant sitt verv.

For at en stortingsrepresentant skal avskjediges etter dagens lovverk, må han eller hun i praksis utøve tjeneste for en fremmed makt, skriver VG.

Siktet

Frps stortingsrepresentant Mazyar Keshvari er ilagt besøksforbud mot personen han er siktet for å ha framsatt grove trusler mot.

Det bekrefter politiinspektør Hilde Bøch Høyer i Øst politidistrikt overfor VG og Dagbladet.

– Det er ilagt et besøksforbud mot fornærmede. Han kan ikke oppsøke fornærmede på noen som helst måte, sier Høyer til Dagbladet.

Bøch Høyer forteller videre til samme avis at det er en tilknytning mellom fornærmede og siktede.

– Det er ikke en tilfeldig person, sier hun.

Overfor VG bekrefter Høyer også at det er snakk om grove trusler med våpen, og at det er tatt beslag i våpen hjemme hos Keshvari.

Powered by Labrador CMS