Samfunn

Senest 1.1.2021 tar de nye Fylkeskommunene over administrasjonen av fylkesveiene fra Statens Vegvesen. 1650 stillinger kan bli overført for å håndtere situasjoner som da elva Gausa flommet over og gikk jevnt med fylkesveg 255 ved Bødal i Vestre Gausdal i 2011.

Vegvesenet vil kutte hver femte stilling

Storstilt omorganisering i Statens Vegvesen på trappene - 1650 stillinger kan bli overført til fylkeskommunene.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag leverte Statens Vegvesen sin egen utredning om hvordan etaten bør organiseres i fremtiden, til Samferdselsdepartementet.

Utredningen er gjennomført i tråd med politiske vedtak om at administrasjonen av fylkesveger overføres fra Vegvesenet til fylkeskommunene senest 1.1.2021.

En kartlegging viser at endringen omfatter drøyt 1600 årsverk fordelt på over 4000 ansatte.

Omgjort til hele stillinger innebærer overføringen at det blir omtrent 1650 færre stillinger i etaten.

Vegvesenet understreker at ingenting tyder på at endringene medfører masseoppsigelser, slik flere medier først meldte.

OBS! OBS! Ingen ting tyder på oppsigelse i «nye» #Vegvesenet. 1.650 skal overføres til fylkeskommunene som en følge av Regionreformen - fra 1. januar 2020, senest 2021. Les hele saken på https://t.co/Hcr2w1PU8s. pic.twitter.com/WGF6uOjgks

Kjernen i anbefalingen som ble overlvert departementet tirsdag er at Vegvesenets regionmodell erstattes av en «funksjonsmodell» bestående av seks ulike divisjoner: Trafikant og kjøretøy, utbygging, veg, transport og samfunn, IT, og fellesfunksjoner.

– Den nye modellen sikrer en tydeligere styring av virksomheten, og vi vil få større kraft i gjennomføringen av oppgaver generelt, og digitaliseringen spesielt, sier Vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Vegdirektøren understreker at rapporten han tirsdag overleverte Samferdselsdepartementet er hans forslag til ny organisasjonsmodell, og at det vil være opp til departementet å ta den endelige beslutningen.

Powered by Labrador CMS