Annonse
Magdi Ytreeide Abdelmaguid (t.v.) og Chirag Rashmikant Patel i Karpe holder nå løftet sitt om å gi bort alle musikkinntektene – til et fond som skal bedre situasjonen for flyktninger, asylsøkere og innvandrere. Foto: Gitte Johannessen / NTB
Karpe gir bort musikkinntektene

Vil bedre situasjonen for flyktninger, asylsøkere og innvandrere

Det melder rapduoen på Facebook-siden sin, der de også legger ut bilde av avtalen der begge overfører rettighetene til inntektene fra musikken sin til fondet, forkortet til PAF. Første tildeling blir i oktober 2021.

Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid forteller dette om løftet de gav hverandre for snart ni år siden:

«Hvis vi en eller annen gang i livet, mot alle odds, eier masterrettighetene til alle utgivelsene våre … så gir vi bort alt. Hele katalogen. Alle inntektene. For resten av livet og en god stund til. Det er arven vår.»

– Av alle prosjekter vi har gjennomført til nå er dette det vi har drømt om lengst. Løftet har også vært bensinen vår i møte med dem som har lurt oss, utnytta oss eller stjålet fra oss, skriver Magdi og Chirag, og sikter til sin årelange konflikt med sitt gamle plateselskap, som ifølge DN endte med at de i fjor kjøpte tilbake rettighetene til sine første fire utgivelser.

– Vi er født i Norge. Vi har ikke jobba hardere, vi fortjener det ikke mer og vi har ikke gått fra 0 til 100. Ingen av oss vet engang hva 0 er. Foreldrene våre kom hit og vi fikk en sjanse. Å gi katalogen vår tilbake til mennesker som er i samme situasjon som de var, eller med et enda vanskeligere utgangspunkt, er full sirkel for Karpe. Så vi holder løftet vårt, står det videre i uttalelsen på Facebook.

Hver gang noen heretter hører på Karpe-låter, fra debuten «Glasskår» til «SAS PLUS / SAS PUSSY», går alle inntektene rett til Patel og Abdelmaguid Foundation. Som én gang i årets skal dele ut penger til både små og store prosjekter som ønsker å bedre situasjonen for flyktninger, asylsøkere og innvandrere – i Norge og resten av verden.

Annonse
Annonse
Annonse