Annonse
BARNEBRILLER: Specsavers vil se på bestemmelsen om at tilbud på barnebriller ikke gjelder når de betales av Nav. Foto: Olena Yakobchuk/Dreamstime

Brilletilbud gjelder ikke hvis du får støtte fra Nav

Lavpriskjeden Specsavers har for tiden en kampanje for barnebriller. Men det er ikke alle som får benytte seg av tilbudet.

Hvis man bestiller en synstest for barn i alderen 5 til 12 år kan man få «et par barnebriller til 395 kr – inkludert 1.5 enstyrkeglass, med på kjøpet». Man kan også få 395 kroner i rabatt om man «velger andre briller,» og man kan få med en bestemt type glass i slitesterkt materiale for kun 150 kr ekstra, skriver Aftenposten.

Men med litt mindre skrift nederst i reklamen for fem avbildede barnebriller kan man lese at «Tilbudet gjelder ikke briller som dekkes av NAV», forteller avisen.

Aftenposten har spurt Specsavers om hvorfor dette tilbudet ikke kan benyttes av foreldre som får brilleutgifter dekket av Nav, og har fått følgende svar:

«Nav har egne refusjonsordninger her, og inntil videre vil ikke dette tilbudet gjelde for den brillen som dekkes via Nav. Skulle det være ønskelig med mer enn et par briller, så vil selvsagt kundene kunne nytte seg av vårt tilbud når de selv står for kostnaden.»

Kjeden sier at de vil se nærmere på denne betingelsen, spesielt sett i lys av forslaget til nytt statsbudsjett.

Omstridt forslag fra regjeringen

I statsbudsjettet for 2020 foreslår regjeringen å innføre faste satser for støtte til barnebriller. For ordinære briller settes satsen til 1.200 kroner, mens satsen for ekstra tilpassede briller settes til det dobbelte, 2.400 kroner.

Tiltaket er anslått å gi en innsparing på 122 millioner kroner, men det har ført til strid mellom regjeringspartiene.

– En gjennomgang av ordningen viste at det var store prisvariasjoner, og at det i mange tilfeller ble gitt stønad til uforholdsmessig dyre briller, sa arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie til NTB da hun skulle begrunne forslaget.

Etter kritikk blant annet fra flere Venstre-politikere, har Hauglie varslet at det vil komme en unntaksordning for barn med særskilte behov.

Annonse
Annonse
Annonse