Annonse
APPELL: Pensjonistforbundets leder Jan Davidsen skal holde appell under pensjonistenes demontrasjon i Oslo torsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Pensjonister har fått nok

Demonstrerer mot tapt kjøpekraft

«Nå er det nok. Vi fortjener bedre!» Med denne parolen mobiliserer Pensjonistforbundet til demonstrasjon foran Stortinget på torsdag denne uka.

Fire år på rad har pensjonister i Norge tapt kjøpekraft og fått mindre å rutte med. I år endte trygdeoppgjøret med null, påpeker Pensjonistforbundet og oppfordrer pensjonister og andre støttespillere til å møte opp foran Stortinget kl. 12 på torsdag.

– Har du mer enn nok fra før, klarer du et år eller to med negativ vekst, men har du lite, gjør du ikke det. Da blir det tyngre og tyngre, sier generalsekretær Harald Olimb Norman i Pensjonistforbundet til Klassekampen.

Busslaster med demonstranter

I følge avisen vil det komme 27 busslaster med pensjonister fra hele landet for å demonstrere foran Stortinget på torsdag, i tillegg til alle som kommer fra Oslo og Akershus.

Under demonstrasjonen vil generalsekretær Jan Davidsen i Pensjonistforbundet holde en appell, og pensjonistenes krav vil bli besvart av politikerne Hans-Andreas Limi fra Fremskrittspartiet, Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre, Per Olaf Lundteigen fra Senterpartiet og SV-leder Audun Lysbakken.

Mindre å rutte med

I 2014 var gjennomsnittlig alderspensjon i folketrygden 217.000 kroner. Siden den gangen har en gjennomsnittlig pensjonist fått totalt 31.500 kroner mindre å rutte med, sammenlignet med om pensjonen hadde blitt regulert med prisveksten i samme periode, skriver Klassekampen.

Årsaken er at regjeringen legger oppgjøret for pensjonistene 0,75 prosentpoeng under resultatet i det sentrale lønnsoppgjøret.

Pensjonistforbundet krever at underreguleringen fjernes og at de får rett til å forhandle om pensjonen.

Annonse
Annonse
Annonse