Annonse
LUKSUSHOTELL: Den dyreste ledersamlingen per deltaker for Nav-lederne i Trøndelag har funnet sted på femstjernershotellet Britannia i Trondheim. Bildet er fra baren på hotellet. Foto: SSu/Wikipedia Commons
Nav-Trøndelag

Ledersamlinger til 1,3 millioner på luksushotell

Nav Trøndelag har hatt åtte ledersamlinger i år. De åtte samlingene her medført 357 hotelldøgn og over 1000 måltider på hotell eller restaurant. Det går fram av en artikkel i Adresseavisen.

Samlingene har blant annet funnet sted på flere av Trøndelags mest eksklusive hoteller, deriblant femstjernershotellet Britannia i Trondheim.

Lederne har også møttes på femstjernershotellet Copperhill i Åre i Sverige, på hotell i København og på Hurtigruta.

Dyre middager

Kvitteringene fra middagene på ledersamlingene viser at det er servert godt med drikke til maten.

På Scandic Rock City i Namsos fikk de 72 deltakerne 13 flasker rødvin, 10 flasker hvitvin, seks flasker Cava og to flasker Ayala Brut Majeur – sjampanje til 750 kroner per flaske. Stormøtet i Namsos kostet 226.904 kroner, forteller Adresseavisen.

Den dyreste ledersamlingen, regnet per deltaker, har imidlertid funnet sted på hotell Britannia. Der kostet overnatting i gjennomsnitt 1.800 per person, og regningen for en middag for 31 personer kom på 40.218 kroner.

I alt har ledersamlingene i Nav Trøndelag i år kostet 1,44 millioner kroner. Når 150.000 som Nav har fått i støtte fra Fylkesmannen trekkes fra, blir Nav Trøndelags utgifter til ledersamlingene på om lag 1,3 millioner, viser Adresseavisens oversikt.

Forsvarer ressursbruken

Regiondirektør Bente Wold Wigum og avdelingsdirektør Bernt Asle Arntsen i Nav Trøndelag forsvarer ressursbruken overfor Adresseavisen.

– Å ha disse samlingene, er en måte å styre på. Vi har nå slått sammen Trøndelag, og jeg ble ny regiondirektør og har derfor fått ansvar for mange nye ledere. Totalt er det 30 enhetsledere og rundt 40 avdelingsledere. Det har vært helt vesentlig for meg å ha tett oppfølging av de lederne, for å være sikker på at vi får til det nye Trøndelag Nav. Det er grunnen til de tette møtene, sier Wold Wigum til avisen.

På spørsmål fra Adresseavisen om ledelsesprogrammet framstår som påfallende flott sett i lys av trygdeskandalen, svarer Arntsen:

– Det var tilfeldig at vi var på Britannia når EØS-saken ble offentliggjort, men det framstår kanskje uheldig nå, da. Selv om oversikten vår viser at prisforskjellene ikke er så store mellom hotellene. Vi trenger møteplasser. Det ville vært mye dyrere å leie et lokale, så hotellene med gode møteromsfasiliteter blir løsningen.

Annonse
Annonse
Annonse