Annonse
SNOKING PÅ JOBBSØKERE: NTL Nav har fått bekreftet at Nav-ledere har vært inne Navs fagsystemer og sjekket søkere til jobber i Nav. Foto: Tore Meek/NTB scanpix
NTL Nav

Nav-ledere snoker i ansattes journaler

For to år siden ble ledere i Nav Agder tatt for å snoke i ansattes journaler. Og fortsatt er ikke Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok: Det er nærmest umulig for Nav-ansatte å få oversikt over hvem som snoker i personopplysninger, skrev Klassekampen før helgen.

Avisen refererte fra et dokument der Datatilsynet kommer med hard kritikk av manglende personvern for ansatte i Nav.

«Datatilsynet er kommet til at Nav ikke i tilstrekkelig grad sikrer sine medarbeidere rett til vern om sine personopplysninger», heter det i dokumentet.

Et av problemene er at Nav-ansatte ikke har fått mulighet til å se navnene på dem som har vært inne og sett på opplysninger om dem. Ifølge Klassekampen er det lederne selv som skal vurdere innsynskrav fra sine medarbeidere, også når det er lederen selv eller en kollega som har snoket.

Fortsatt lovbrudd

Nav fortsetter å bryte loven, trass refsen fra Datatilsynet, skriver Klassekampen i dag.

– Nav er redd for at egne ledere skal bli avslørt, hevder tillitsvalgt Harald Langstad i NTL Nav. Fagforeningen organiserer nesten 6.000 Nav-ansatte.

Langstad beskriver det som et gjennomgående problem at ledere snoker i ansattes journaler.

– Vi har for eksempel fått bekreftet av ledere, som ikke tør å stå fram, at folk som søker på jobber i Nav, sjekkes i Navs fagsystemer. Da kan de se om folk har vært mye sykmeldte og ikke ansette dem, sier han til Klassekampen.

Nav lover bedring

Innen utgangen av året skal Nav begynne å gi ut navn på dem som gjør oppslag i etatens datasystemer, lover styringsdirektør Marianne Fålun i Nav.

«Årsaken til at det tar noe tid å få innført den nye ordningen, er at det vil kreve tilpasninger i våre tekniske systemer og tilhørende arbeidsprosesser», skriver hun til Klassekampen.

Fålun fastslår at Nav har rutiner for å reagere på oppslag uten tjenestlig behov.

«Det er helt uakseptabelt dersom ledere i Nav slår opp på søkere til stillinger i rekrutteringsøyemed. Dersom dette avdekkes, blir det behandlet i henhold til retningslinjene for uberettigede oppslag», skriver hun.

 

Annonse
Annonse
Annonse