Annonse
ELDREOMBUD: Et nytt ombud skal tale de eldres sak. Bildet er fra et velferdssenter i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX 

Regjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund

Ifølge Sunnmørsposten kom eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) med nyheten under et besøk i Ålesund, Sula, Giske og Haram fredag.

– Dette vil bli Norges første nasjonale ombud som vil ha oppmerksomhet om eldres behov og som vil gi eldre en tydelig stemme som kan tale deres sak, sier Listhaug.

NYHET: Sylvi Listhaug, her under et besøk på Hobøl Bo- og behandlingssenter i Østfold, kom med nyheten om et eldreombud fredag. (Foto: Berit Roald/NTB scanpix)  

Høyre, Frp og Venstre ble i regjeringsplattformen i januar 2018 enige om å opprette et nasjonalt ombud som skal tale eldres sak og sette eldreomsorg på dagsordenen.

Helse- og omsorgsdepartementet ønsket opprinnelig å etablere et nasjonalt eldre-, pasient- og brukerombud. Det nye ombudet opprettes etter modell av barneombudet.

Under høringen ønsket Møre og Romsdal fylkeskommune at ombudets kontor skulle legges til Kristiansund.

Ombudet skal være på plass i 2020, skriver Sunnmørsposten. Ifølge NRK blir det først avklart i statsbudsjettet hvor mange ansatt ombudet får.

 

Annonse
Annonse
Annonse