Annonse
VELFERDSMIKS: Arbeidsgiverforeningen Spekter driver Facebook-siden «Velferdsmiks», som tar til orde for mer samarbeid mellom offentlig og privat sektor. Foto: Skjermdump fra Spekters Facebook-side "Velferdsmiks"

Spekter får kritikk for å fremme Høyre-innlegg

De fleste ansatte i Arbeidsgiverforeningen Spekters medlemsbedrifter jobber for det offentlige. Likevel har organisasjonen nå kastet seg inn i valgkampen ved å sponse et Høyre-innlegg om privatisering, skriver Klassekampen.

Sponsingen har skjedd via Facebook-siden «Velferdmiks», som driftes av Spekter, og som tar til orde for samarbeid mellom offentlig og privat sektor om levering av velferdstjenester.

«Velferdsmiks»-siden er ledd i en kampanje fra Spekter og NHO Service og Handel for å fremme slikt samarbeid.

Les også: Nei til velferdsprofitt eller ja til velferdsmiks?

Sponset innlegg

«Velferdmiks» har sponset et leserinnlegg fra Høyre-politiker Linda Hofstad Helleland i Nettavisen der hun blant annet skriver at «Valgkampen i år handler om det er du som skal få valgfrihet, til å bestemme sykehjem/hjemmehjelp selv (...) eller om Arbeiderpartiet skal bestemme for deg.»

Nå får Spekter kritikk for sponsingen av dette innlegget, blant annet fra styreleder Magnus Marsdal i Manifest Analyse.

«Det er upassende nok at Spekter-direktør Anne-Kari Bratten bruker valgåret 2019 til å kjempe de kommersielle velferdsprofitørenes sak, mot folkemeningens klare flertall. Men nå har det vel gått for langt?» skriver Marsdal i et innlegg på sin Facebook-side.

«Bratten bør huske at kontingenten fra hennes desidert største medlemmer – velferdsstatens helseforetak – er skattebetalernes penger», skriver Marsdal i innlegget, som er referert i Klassekampen.

Også nestleder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Kjersti Toppe fra Senterpartiet, er kritisk.

–Dette bør de ta et oppgjør med innad i egen organisasjon og ikke gjøre flere ganger, sier Toppe til Klassekampen.

– En glipp

Ifølge Spekter er sponsingen av innlegget en glipp. Direktør for kommunikasjon og samfunnspolitikk i Spekter, Gunnar Larsen, svarer slik på spørsmål fra Klassekampen om hvorfor Spekter har sponset et Høyre-innlegg:

– Det har vi ikke gjort, det var en feil som førte til at det ble sponset. Den ble rettet i går.

Annonse
Annonse
Annonse