Annonse
MER HANDLINGSROM: Ap-nestleder Hadia Tajik sier at det nødvendigvis ikke blir dyrere med ideelle sykehjem. – Vi mener også at kommunene bør få større økonomisk handlingsrom, og derfor har vi foreslått at de skal få 3,5 milliarder kroner mer i vårt alternative statsbudsjett, sier hun. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tajik vil bytte ut kommersielle sykehjem ut med ideelle

– Vi ser at anbudsprosessene er mest opptatt av pris, og at de ikke klarer å se betydningen av de private ideelle som vil yte best mulig velferd til brukere. Hver krone til de ideelle sykehjemmene går til velferd for brukerne, sier nestleder Hadia Tajik i Arbeiderpartiet til Vårt Land.

Tajik sier konsekvensen av hennes forslag er at kommersielle aktører kan forsvinne helt noen steder.

I neste bystyreperiode i Oslo går kontraktene til ni kommersielle sykehjem ut. Disse skal overtas av ideelle aktører eller av kommunen dersom Ap får det som de vil.

Administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og handel, som organiserer flere kommersielle sykehjemsselskaper, sier følgen av Tajiks politikk kan bli at kommersielle aktører flykter landet på grunn av usikre utsikter for kommersielle sykehjem.

– Driftsmarginene innenfor helsebasert omsorg og sykehjem er på 2 prosent. Det er helt på grensen av det man kan klare å drive med, sier Kaltenborn.

Annonse
Annonse
Annonse