Annonse
NY LEDER: Tove Linnea Brandvik er ønsket som ny forbundsleder i Norges Handikapforbund. Bildet er tatt da hun arbeidet med uførereformen på Stortinget. Foto: Stortinget

Tove Linnea Brandvik innstilt som leder for Handikapforbundet

Norges Handikapforbund skal velge ny forbundsleder på sitt landsmøte i midten av juni. Nå har valgkomiteen offentliggjort sin innstilling, og Tove Linnea Brandvik er komiteens kandidat til å overta organisasjonens øverste tillitsverv etter Arne Lein, skriver Handikapnytt.

Brandvik sitter i dag i sentralstyret og arbeidsutvalget i Handikapforbundet.

Arbeiderpartipolitiker

Kandidaten til toppledervervet i Handikapforbundet har lang politisk erfaring, og hun har også lang erfaring fra arbeid med saker knyttet til funksjonshemmede.

I høst kan du for øvrig møte henne på Velferdkonferansen 2019, der hun skal innlede om hva som skal til for å øke arbeidsdeltakelsen blant funksjonshemmede.

Les mer:  Program og påmelding til Velferdkonferansen 2019

Fra 2003 til 2007 var Brandvik ordfører for Arbeiderpartiet i Lindås kommune i Hordaland. Hun var vararepresentant til Stortinget fra Hordaland i to stortingsperioder fra 2005, og i den andre perioden, fra 2009 til 2013, møtte hun fast for statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Hun satt da i arbeids- og sosialkomiteen og var blant annet saksordfører for ny uføretrygd og alderspensjon for uføre.

Brandvik var for øvrig den den første rullestolbrukeren som møtte på Stortinget.

Jobber i Uloba

Siden 2013 har Brandvik jobbet i Uloba – Independent Living Norway, først som politisk rådgiver og fra mars i fjor som leder for Samfunnspolitisk avdeling.

Uloba arbeider for at personer med assistansebehov skal få leve et fritt og selvstendig liv med borgerstyrt personlig assistanse (BPA). Organisasjonen er arbeidsgiver for nærmere 6000 assistenter.

Brandvik er visepresident  i European Network on Independent Living (ENILU) og styreleder ved Beitostølen Helsesportsenter

Av tidligere arbeidserfaring kan Brandvik blant annet vise til ni år som senterleder ved Lindås senter, et kjøpesenter i Lindås kommune.

Av CV-en framgår det også at Brandvik i ungdommen jobbet som servitør, dørvakt og vertinne på utestedet Monte Cristo i Trondheim.

Annonse
Annonse
Annonse