Annonse
TILLIT: Direktør Anne Lindboe i Private barnehagers landsforbund sier de aller fleste private barnehager driver ordentlig, men sier at medieoppslag om påstått misbruk av offentlige midler kan svekke tilliten til private barnehager. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Vettregler for private barnehager skal hindre pengemisbruk

Organisasjonen har nettopp forfattet ni vettregler for medlemsbarnehagene etter medieoppslag om barnehager som har misbrukt offentlige midler, skriver Dagbladet.

– Det har vært mange saker det siste året som er uheldige, slik som de framstår i mediene. Våre barnehager drives med tilskudd fra det offentlige, og vi har nulltoleranse for misbruk av offentlige midler, sier direktør Anne Lindboe i Private barnehagers landsforbund til avisen.

Vettreglene, som også er omtalt av Utdanningsnytt , handler om at foreldre og andre skal være trygge på at tilskuddene som gis, går til barnas beste, forteller Lindboe.

Blant annet handler regel nummer 1 handler om å «unngå selskapsstrukturer og transaksjoner som er regnet til å skape usikkerhet om driften», mens regel nummer 4 sier at feil bruk av offentlige tilskudd alltid er feil.

– Det er ikke til å stikke under en stol at oppslag om påstått misbruk av offentlige midler kan svekke tilliten til private barnehager. Det er i så fall veldig synd, for de fleste driver ryddig, redelig og ordentlig, sier Lindboe.

Annonse
Annonse
Annonse