Annonse
STORE VARIASJONER: Det er store variasjoner på hva foreldre må betale for barnehagemat i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Ap i Oslo

Vil ha makspris på barnehagemat

I Månestråle barnehage på Frogner i Oslo lager tre kokker mat til barna. For dette betaler foreldrene 1.107 kroner ekstra i måneden, skriver Klassekampen.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Arbeiderpartiet) mener det ikke bør være lov å kreve så høy betaling.

– Forskjellene i matpenger er bemerkelsesverdig store. Det betyr at barna spiser veldig forskjellig. Offentlige tjenester skal ikke bidra til klasseskiller, de skal utjevne dem, sier han til Klassekampen.

Gjennomsnittsprisen for mat i de kommunale barnehagene i Oslo er på 170 kroner, mens gjennomsnittet for de private er 315 kroner. Nesten 500 barnehager tar mer enn 500 kroner i måneden, forteller Klassekampen.

– Man har satt en nasjonal makspris på barnehageplass for å utjevne forskjeller, men når de private barnehagene kan kreve så mye de vil for mat, svekkes den sosiale utjevningen, sier Raymond Johansen.

– Mange vil aldri være i nærheten av å kunne betale 1.107 kroner ekstra i måneden. Hvis du har tre barn, er det en enorm forskjell mellom de kommunale og de private med høyest matpris, sier han.

Annonse
Annonse
Annonse