Annonse
PRISVINNERE: Mennesker i Limbo v/styreleder Tor. B Jørgensen, Lula Tekle og Nasim Alimoradi; sammen med Arne Viste, Gunnar Stålsett og generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal. Foto: Kirkens Bymisjon

Brosteinprisen til Gunnar Stålsett, Arne Viste og Mennesker i Limbo

– I 2019 ble arbeid til ureturnerbare papirløse for alvor satt på dagsorden. Det hadde ikke skjedd uten innsatsen til Mennesker i Limbo, Arne Viste og Gunnar Stålsett, sa generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal, under utdelingen av Brosteinprisen mandag. 

Mennesker i Limbo er en organisasjon av og for mennesker som lever uten rettigheter i Norge. Arne Viste og Gunnar Stålsett har begge ansatt ureturnerbare asylsøkere og blitt tiltalt og dømt til betinget fengsel for det.

– Vi er mange som lever på utsiden av samfunnet, vi har ingen rettigheter og vi lever uverdige liv. Det er en stor ære for meg og Mennesker i Limbo å motta Brosteinprisen 2019, sa Nasim Alimoradi under prisutdelingen. Alimoradi mottok prisen på vegne av Mennesker i Limbo sammen med Lula Tekle og styreleder Tor B. Jørgensen.

– I årevis har jeg sett Norge fra den andre siden. Et hav av drømmer er lagt i grus. I et land som har signert alle menneskerettighetskonvensjoner, men hver dag ser vi at uretunerbare asylsøkere mister sin identitet og verdighet, sa Alimoradi.

 Det kan hende denne brosteinen blir snublesteinen som får Stortinget til å tenke seg om.

En snublestein

– Det er en stor glede å stå her i dag. Vi har tida foran oss. En tid med håp og vilje til forandring, sa Gunnar Stålsett da han mottok Brosteinprisen.

– Det kan hende denne brosteinen blir snublesteinen som får Stortinget til å tenke seg om. Og om de ikke gjør det, bør de være ureturnerbare til Stortinget.

Arne Viste takket Kirkens Bymisjon for prisen og sa at det betyr mye å ikke stå alene.

– Det gjør inntrykk å bli hedret. Jeg ber om en politisk løsning for ureturnerbare asylsøkere, som inkluderer retten til arbeid, men også retten til helsehjelp og en verdig alderdom.

Om Brosteinprisen

Brosteinprisen gis hvert år fra Kirkens Bymisjon til personer eller organisasjoner som på en særlig måte bidrar til å avdekke nød, formidler håp og gir samfunnet redskaper til å bekjempe nød og urettferdighet. Tidligere mottakere av Brosteinprisen er blant andre; «De skamløse jentene», Sykepleie på hjul, Petter «Uteligger» Nyquist, Margreth Olin og Rosa-prosjektet.

Annonse
Annonse
Annonse