Annonse
NY ARBEIDSMINISTER: Nøkkeloverrekkelse i Arbeids- og sosialdepartementet. Torbjørn Røe Isaksen overtar etter Anniken Hauglie.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix  
Anniken Hauglie

– Det var mitt valg å gå av

Fredag gikk Anniken Hauglie (H) av som arbeids- og sosialminister og overlot nøklene til statsrådskontoret til sin etterfølger Torbjørn Røe Isaksen (H).

Ved nøkkeloverrekkelsen forsikret Røe Isaksen om at alle Nav-ofre skal få den behandlingen de har krav på. Anniken Hauglie sa at hun selv valgte å gå av.

– Jeg ser fram til å fortsette ryddejobben som du har startet, sa Røe Isaksen.

Han understreker at det han vil prioritere absolutt høyest som arbeids- og sosialminister, er å sikre at alle de som er rammet, får den behandlingen de skal.

– Dette er et departement som griper inn i livet til de aller fleste i Norge, særlig når livet ikke blir som planlagt, sier Røe Isaken.

– Mitt valg

Ved nøkkeloverrekkelsen bekreftet Hauglie at hun selv har signalisert at hun ikke ville fortsette som arbeidsminister etter Nav-skandalen.

– Det var mitt valg, sa Hauglie og la til at det har vært «kjent lenge» at hun ikke ønsket å stille til valg som stortingsrepresentant neste periode eller være en del av laget til Solberg.

– Det var bare spørsmål om tid. Da Frp gikk ut av regjering, ble det et naturlig tidspunkt å gå av på, sa Hauglie.

– Den feige veien ut 

Rødt, SV og MDG har tidligere varslet mistillit mot arbeids- og sosialministeren, mens Arbeiderpartiet og Senterpartiet har vært i tenkeboksen. Nav-ofre har kritisert at Hauglie tar den feige veien ut etter Nav-skandalen.

– For meg har det vært viktigst å komme godt i gang med opprydningen og legge et godt grunnlag for at nestemann kan ta det videre, sier Hauglie.

Ingen innrømmelse av skyld

Statsminster Erna Solberg sier at Arbeiderpartiet tar tar feil når partiet påstår at vrakingen av arbeidsminister Anniken Hauglie (H) er en innrømmelse av skyld i trygdeskandalen.

– Arbeiderpartiet tar feil. Jeg har sagt tydelig at vi kommer til å ta ansvar for de feilene vi har gjort, sa Solberg på fredagens pressekonferanse etter endringene i regjeringen.

SV mener statsministeren ikke kan løpe fra ansvaret for trygdeskandalen ved å bytte ut Hauglie, og Arbeiderpartiet mener statsrådsskiftet er en innrømmelse av skyld fra regjeringens side. Det vil ikke Solberg være med på.

Hun begrunnet Hauglies avgang med et behov i Høyre for å fornye partiets mannskap i regjeringen.

– Hun har stått stødig gjennom Nav-saken, som er en sak hvor det har sviktet i mange ledd i det offentlige Norge. Vi skal fortsette med dette viktige arbeidet med å finne ut hvorfor og hva som har skjedd, og hvordan det kunne skje, sa Solberg.

Annonse
Annonse
Annonse