Annonse
MER TID: Arbeiderpartiets Eva Kristin Hansen er saksordfører i Nav-saken i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Etter Hauglies avgang gir komiteen seg litt mer tid til å konkludere i saken.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Kontrollkomiteen utsetter frist i Nav-saken

Komiteen var egentlig ventet å avgi sin innstilling førstkommende tirsdag. Nå blir fristen utsatt til 25. februar, skriver Dagsavisen.

– Det er ikke noe dramatikk i dette. Den politiske situasjonen er nå en annen. Det er ikke lenger en statsråd som opplever å stå i limbo. Det betyr at vi kan ta oss litt bedre tid, og lage et mer utfyllende dokument, sier saksordfører Eva Kristin Hansen (Ap) til Dagsavisen.

Sosialistisk Venstreparti (SV), Rødt og Miljøpartiet De Grønne (MDG) varslet tidligere mistillit mot daværende arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), men etter hun gikk av som arbeidsminister 24. januar, er det uklart hvordan partiene vil løse saken.

SVs representant i kontroll- og konstitusjonskomiteen har tidligere varslet i Dagsavisen at partiet vil vurdere et såkalt daddelvedtak mot statsministeren i stedet, fordi de mener hun nå overtar det politiske ansvaret for Nav-skandalen.

Et daddelvedtak er den sterkeste formen for kritikk Stortinget kan avsi overfor en statsråd uten å fremme mistillit.

Arbeiderpartiet ikke konkludert i spørsmålet. Det har heller ikke Senterpartiet.

Annonse
Annonse
Annonse