Annonse
ER BEKYMRET: Tirsdag avgjøres det om landets skoler og barnehager fortsatt skal holde koronastengt. Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) er bekymret for de utsatte barna hvis stengningen fortsetter.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpiX

Melby er bekymret for sårbare barn i hjemmeskole

Landets skoler og barnehager har vært stengt siden forrige torsdag. I dag tas avgjørelsen om stengningen skal forsette utover 26. mars som først varslet.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) sier i Politisk kvarter på NRK at hun er bekymret for de mest sårbare barna dersom stengningen fortsetter.

Våken om natten

– Hvis det er én ting som kan holde meg våken natten akkurat nå, så er det de mest utsatte barna. Det er klart at dess lenger skolene er stengt, dess verre blir det for de mest utsatte. For de barna som har foreldre som ikke klarer å følge opp så veldig godt, og de som er i sårbare livssituasjoner akkurat nå, og det er det jo stadig flere familier som er, på grunn av blant annet permitteringer, sier Melby.

Hun understreker at regelverket åpner for at også sårbare barn skal få et tilbud på skolen og i barnehagene.

Ønsker mer fleksibilitet

– Utfordringen er at det kan være en litt bred gruppe, som kan være litt vagt definert, og vi har ikke satt oss ned og laget en liste over hvem det kan være. Her er vi avhengig av det gode skjønn fra lærere og fagfolk ute i kommunene. Mitt inntrykk er at dette skjønnet utøves veldig godt, og at mange lærere og barnehageansatte strekker seg veldig langt overfor disse barna, sier Melby.

Frp-leder Siv Jensen oppfordrer myndighetene til å tenke gjennom om man kan lempe på noen av de mest restriktive virkemidlene

– Når de nå skal oppdatere sine tiltak, så mener jeg regjeringen må se på om det er mulig med noe mer fleksibilitet, så vi kan se om vi kan få noen flere hjul i gang i samfunnet og noen flere mennesker tilbake i jobb for å begrense skadevirkningene på norsk økonomi, sier Jensen til NRK.

 

Annonse
Annonse
Annonse