TILBAKEBETALING FRA NAV: Mange hundre ofre for trygdeskandalen har fått tilbakebetalt penger fra Nav. Den største utbetalingen er på drøyt én million kroner.

Foto

Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Nav har tilbakebetalt nær 53 millioner kroner til ofre i trygdeskandalen

Publisert: 22. juni 2020 kl 09.04
Oppdatert: 23. juni 2020 kl 11.16

(Saken er endret og oppdatert med nye tall fra mandag 22. juni)

– Dette fordeler seg omtrent 50/50 på urettmessige tilbakebetalingskrav og etterbetalinger av ytelsene som har blitt avkortet eller stanset, sier leder Magne Fladby for Innsatsteam EØS-saker i Nav til NTB.

Tall per mandag 22. juni viser dessuten at det er slettet gjeld til Nav på cirka 55 millioner kroner.

188 personer har ikke fått utbetaling fordi de ikke har betalt kravet, eller på grunn av motregning av andre krav.

Så langt har Nav behandlet 1.174 saker vedrørende urettmessige krav om tilbakebetaling av sykepenger og arbeidsavklaringspenger, ifølge Aftenposten.

629 vedtak er omgjort, mens 240 vedtak er delvis omgjort. 305 tidligere vedtak er opprettholdt. Det betyr at Nav mener disse ikke er rammet av feiltolkningen.

– Den største utbetalingen er på litt over 1 million kroner. Samlet har vi til nå utbetalt cirka 23 millioner kroner, sier assisterende kunnskapsdirektør Haakon Hertzberg i Nav.

Saken fortsetter under annonsen

Nav har også fått 77 krav om erstatning for utgifter som direkte kan knyttes til Navs feilaktige lovanvendelse. Av de 49 sakene som er ferdig behandlet, har kun ni personer fått medhold. Til sammen er 852.757 kroner utbetalt.