Annonse
BELASTENDE FORHOLD: Mange barn har svært belastende forhold hjemme, påpeker oppvekstbyråd Inga Marte Thorkildsen. Bildet er fra en pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Oslo-politikere vil ha én milliard til utsatte barn

De to mener at utsatte barn lever med en dobbel krise i koronatiden og ber staten om å stille opp, skriver VG.

– I tillegg til koronakrisen som vi alle opplever, så vokser tusenvis av barn opp under svært belastende forhold hjemme. Det kan handle om fattigdom og trangboddhet, om rus eller dårlig psykisk helse hos foreldrene, om barn som blir forsømt eller som opplever mye konflikter og krangling. Mange utsettes også for vold og seksuelle overgrep, sier Thorkildsen.

Hun var selv barneminister i den rødgrønne regjeringen og ber nåværende barneminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) om å hjelpe barna.

SV-kollega og Oslo-ordfører Marianne Borgen mener barna trenger en krisepakke.

– Vi snakker om å styrke hjelpeinstansene og sikre tilstrekkelig kompetanse og ressurser. Jeg vil tenke at det er naturlig å snakke om en barnemilliard i første omgang, sier Borgen. Hun har tidligere jobbet med barns rettigheter både hos Barneombudet, hos Fylkesmannen og i Redd Barna.

Barneminister Kjell Ingolf Ropstad sier han deler bekymringene til Thorkildsen og Borgen, men vil ikke begi seg inn på å diskutere forslaget om en barnemilliard i mediene.

Annonse
Annonse
Annonse