Annonse
FLEST I AGDER OG ROGALAND: Mer enn annethvert barn i Agder og Rogaland mottok kontantstøtte i juni, mens det baret gjaldt ett av tre barn i Troms og Finnmark. Foto: Mladen Sladojevic/iStock

Stadig færre mottar kontantstøtte

Andelen barn som mottar kontantstøtte, har i juni de siste årene ligget relativt stabilt, viser tallene fra Nav.

Per juni 2020 var det 43,3 prosent av barna i kontantstøttealder som fikk slik støtte. I juni 2018 og 2019 var andelen henholdsvis 43,2 og 43,8 prosent.

Nav-statistikken viser at det er store regionale forskjeller.

I Agder og Rogaland var det 51 prosent av barna i kontantstøttealder som mottok støtte i juni, noe som er den høyeste andelen.

Den laveste andelen finner vi i Troms og Finnmark, der 33 prosent mottok kontantstøtte og i Nordland der 35 prosent mottok kontantstøtte i juni i år.

I Oslo fikk totalt 3.238 mottakere kontantstøtte i juni i år. Det tilsvarer 41,7 prosent av alle barn i kontantstøttealder i Oslo. Det plasserer hovedstaden midt på treet, men byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er ikke begeistret for ordningen.

– Kontantstøtten er en effektiv brems for integrering, og derfor bør den fjernes, mener han.

Andelen i Oslo er størst i bydelen Stovner, der 55,9 prosent av barna får kontantstøtte. Lavest er andelen i Vestre Aker, der 32,8 prosent får kontantstøtte. Andelen kontantstøttemottakere har gått tilbake i hele Oslo de siste årene.

Annonse
Annonse
Annonse