Annonse
STERKE REAKSJONER: Mottakere av arbeidsavklaringspenger reagerte med høy puls, kvalme, oppkast og redsel da de fikk brev fra Nav natt til søndag, ifølge AAP-aksjonen. Brevet skulle aldri vært sendt, vedgår Nav. Foto: Gorm Kallestad/NTB

Sterke reaksjoner på brevtabbe fra Nav

Søndag sendte NAV et digitalt brev til 10. 000 personer om at de har fått forlenget AAP med seks måneder.

I brevene kunne det se ut som om enkelte ville få forlenget AAP i maksimum seks måneder fra 4. oktober.

 – Det er feil. Brevet ble ikke kvalitetssikret før det ble sendt, og det beklager jeg. Det skulle kommet tydelig fram at vedtakene er forlenget med seks måneder for mange av de som mottar AAP, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Sterke reaksjoner

Brevet ble sendt til AAP-mottakere på natten og skapte sterke reaksjoner og stor bekymring blant dem som fikk det.

«Flere opplever dette som utrygt, og usikkerheten kommer for fult, med høy puls, kvalme, oppkast og redsel», skrev AAP-aksjonen på sin Facebok-side søndag formiddag.

«Veldig leit at nav velger å sende ut slike ‘automatisk genererte vedtak’ natt til en søndag hvor det ikke finnes noen å kontakte i nav for å få svar på spørsmål. Dette oppleves bare vondt og medfører bare mer utrygghet i en ellers tøff nok hverdag for mange», skrev leder for AAP-aksjonen, Elisabeth Thoresen.

Etter å ha gitt mange AAP-mottakere en ubehagelig start på søndagen, gikk Nav ut og vedgikk at utsendelsen av brevet var en tabbe.

Midlertidig endring

Forlengelsen av AAP-perioden er en midlertidig regelendring som er besluttet av Stortinget forbindelse med koronaviruset, skriver Nav i pressemeldingen der utsendelsen av AAP-brevet blir beklaget.

De seks ekstra månedene gjelder ifølge Nav de som mottar AAP og:

  • er under avklaring mot arbeid eller uføretrygd
  • er studenter og mottar AAP fordi du har avbrutt studiene på grunn av sykdom
  • under etablering av egen virksomhet
  • er under arbeidsutprøving/opptrapping til full jobb
  • er under behandling av søknad om uføretrygd

 

Annonse
Annonse
Annonse