Annonse
TRYGDESKANDALE: Mark Ruttes regjering vil slette skattegjeld for familiene som er rammet av en enorm trygdeskandale.  Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Nederlands regjering sletter skattegjeld etter trygdeskandale

Skandalen førte til at regjeringen til statsminister Mark Rutte gikk av fredag.

Statssekretær Alexandra van Huffelen sier avgjørelsen betyr at tusenvis av foreldre som ble feilaktig beskyldt for svindel med barnetrygd, vil få nyte hele engangsutbetalingen på drøyt 300.000 kroner de ble lovet da skandalen ble avslørt.

– Jeg tror foreldrene fortjener blanke ark, slik at de kan bruke kompensasjonen til å få en ny start, uttaler van Huffelen.

Hele Mark Ruttes regjering har trukket seg, og tidligere sosialminister Lodewijk Asscher har trukket seg fra ledelsen i sitt parti etter avsløringene som ble oppsummert i en drepende utredning fra parlamentet. Tusenvis av familier ble feilaktig anklaget for trygdesvindel i perioden 2013 til 2019. Mange har blitt tvunget til å betale tilbake hundretusener av kroner.

Van Huffelen har også vært i samtaler med banker og boligorganisasjoner for å finne ut om det også er mulighet for at de sletter gjelda til de rammede familiene.

Ruttes regjering sitter som et forretningsministerium fram til en ny regjering dannes etter valget 17. mars.

Annonse
Annonse
Annonse