Annonse
FÅR KRITIKK: Støre-regjeringen får kritikk for at Hurdalsplattformen ikke gir signaler om en mykere asyl- og flyktningpolitikk. Foto: Torstein Bøe / NTB

Noas kritiserer Hurdalsplattformens asyl- og flyktningpolitikk

– Den politiske plattformen gjør oss urolige. Den sier ingenting om styrking av rettssikkerheten til asylsøkere og flyktninger, sier seniorrådgiver Jon Ole Martinsen i Norsk organisasjon for asylsøkere (Noas) til Vårt Land.

Organisasjonen mener Hurdalsplattformen ikke gir noen signaler om en mykere politikk, snarere tvert om, og at den bryter med FNs anbefalinger.

Det varsles fire grep Noas mener bringer de to regjeringspartiene nær Fremskrittspartiet politikk på området. Noas peker på at Hurdalsplattformen gjør familiegjenforening vanskeligere, sier at rike land kan betale fattigere land for å ta imot flyktninger – og gjør livet som flyktning i Norge usikkert, fordi man brått kan bli sendt tilbake til hjemlandet.

– Vi er klare til å fatte vedtak sammen med Ap og Sp der vi er enige, sier nyvalgt innvandringspolitisk talsmann Erlend Wiborg i Frp.

De tre partiene vil sammen ha flertall på Stortinget.

Annonse
Annonse
Annonse