Annonse

Aktuelt

Sykepleiere kan kjøpe 1,3 prosent av boligene i Oslo

En vanlig lønnet sykepleier kan kun kjøpe 1,3 prosent av boligene i Oslo, ifølge sykepleierindeksen fra Eiendom Norge. Det er nedgang fra 3 prosent i fjor.

Nye tiltak mot vold og drap i nære relasjoner

I over to av tre drapssaker med partnerdrap ble det rapportert om vold i relasjonen i forkant. Nå skal en ny handlingsplan forebygge vold i nære relasjoner.

Nye tiltak mot vold og drap i nære relasjoner

I over to av tre drapssaker med partnerdrap ble det rapportert om vold i relasjonen i forkant. Nå skal en ny handlingsplan forebygge vold i nære relasjoner.

SolbergGjenåpningen framskyndes med to uker

Som følge av at flere kan bli fullvaksinert to til tre uker tidligere, framskyndes også gjenåpningen av samfunnet, sier statsminister Erna Solberg (H) til VG.

Alle voksne fullvaksinert innen midten av september med ekstra Moderna-doser

Norge får tilgang til 1 million nye doser med Moderna-vaksinen fordi Polen ikke lenger trenger dem. Det gjør at voksne nordmenn blir ferdigvaksinert tidligere.

Folk tror pandemien blir langvarig

Kun en av fem nordmenn tror at pandemien i Norge er over i løpet av det nærmeste halvåret. Andelen som tror at det tar lengre tid, øker kraftig.

Sykehjem-rapportLedere mangler bevissthet om vold, overgrep og forsømmelse

76 prosent av pleieansatte hadde ved minst én anledning observert en kollega begå vold, overgrep eller forsømmelser mot beboere.

En av fem med innvandrerbakgrunn vil feriere i utlandet

Så langt i år sier i gjennomsnitt 85 prosent av befolkningen uten innvandrerbakgrunn at ferien kun blir i Norge, 64 prosent blant de med innvandrerbakgrunn sier det samme.

Erna Solberg slår tilbake om ulikhet

At rike bedriftseiere har doblet sine formuer, er bare et tegn på at norsk næringsliv går godt, mener statsminister Erna Solberg (H). Hun avviser at det er et problem.

Oslo sier opp avtaler med kommersielle barnevernsaktører

Onsdag avviklet Oslo kommune sine avtaler med kommersielle barnevernsaktører. Nå vil byrådet at kommunen skal ta over tilbudet, med hjelp av ideelle aktører.

Hjelpeorganisasjoner frykter ny overdosesommer

Hjelpearbeidere og organisasjoner frykter en ny sommer med rekordmange overdoser og ber om at det settes inn ekstra tiltak for å hindre gjentakelse av fjoråret.

Ap ber om ny vurdering av Nav-forslag

Arbeiderpartiet sier de må ha flere tall på bordet, for å forsikre seg om at uføretrygdede ikke taper for mye. Nå vil de stemme mot den foreslåtte lovendringen.

Innvandrere opplever pandemien mer belastende økonomisk og psykisk

– Pandemien har nok vært vel så tøff for befolkningen med innvandrerbakgrunn, ikke minst økonomisk, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Fullføringsreformen vedtatt på Stortinget

Fullføringsreformen ble tirsdag vedtatt på Stortinget, etter at regjeringen fikk støtte for reformen fra Frp etter å ha gått med på endringer.

KS600.000 byttet fastlege mot sin vilje i 2020

600.000 personer har byttet fastlege mot sin vilje i 2020, og 100.000 mangler fastlege fordi det ikke finnes ledig kapasitet, ifølge KS.

Få støtter beslutningen om at Stortinget prioriteres i vaksinekøen

Kun 18 prosent sier ja til at de støtter beslutningen om at personer på Stortinget prioriteres i vaksinekøen. Hele 72 prosent sier nei. Resten vet ikke.

Stadig flere minoritetsbarn i Oslos barnehager

Andelen minoritetsbarn i Oslos barnehager øker kraftig. Fortsetter trenden, vil de passere andelen barn med norsk som morsmål innen få år.

Politidirektoratet varsler gjennomgang av maktbruk overfor barn

Politidirektoratet vil gå gjennom instruksen for bruk av politiets maktmidler, og vil særlig se på den med tanke på hensynet til mindreårige.

Eldreombudet vil ha enkelt tilgjengelig papirversjon av koronasertifikat

Koronasertifikatet bør kunne brukes til sykehusbesøk og kan ikke diskriminere mot eldre med lav digital kompetanse. Det er blant eldreombudets høringsinnspill.

Enkelte lengeværende asylsøkere får oppholdstillatelse

Regjeringen innfører en engangsløsning som gir enkelte utlendinger med avslag på asylsøknaden og lang oppholdstid i Norge oppholdstillatelse.

Nakstad om smittetalleneTegn på at smittetrykket har flatet ut og ikke lenger synker

Det siste døgnet er det registrert 524 koronasmittede i Norge. Etter en tid med synkende trend er nå det tegn på en utflating og ikke lenger nedgang.

Pasientombudet kritisk til private teststasjoners bruk av ufaglærte

Halvparten av dem som utfører koronatester for private Dr. Dropin i Oslo har ikke helsefaglig bakgrunn. Pasientombudet er kritisk.

UndersøkelseFlere sier ja takk til vaksine

April er første måned under pandemien hvor flere tror at smitten i Norge vil reduseres, fremfor å øke fremover.

Venstre vil ha forsøk med borgerlønn

Landsmøtet til Venstre har vedtatt at de er positive til forsøk med borgerlønn i noen kommuner. Det ønsker blant annet byrådet i Bergen, som Venstre deltar i.

Mens rusreformen strander, kan Venstre gå inn for cannabis på apotek

Det blir trolig ikke flertall på Stortinget for avkriminalisering av narkotika. Nå kan Venstres landsmøte vedta at partiet skal stå for mer radikal ruspolitikk.

StyrelederVil ekspandere med to skoler

Styreleder Trond Solvang i Stiftelsen Krokeide forteller at han ser på arbeidet med friskolene som en del av et viktig samfunnsoppdrag.

Støre sier nei til avkriminalisering i rusreformen

Jonas Gahr Støre vil ikke støtte en rusreform som innebærer generell avkrimininalsering av narkotika.

Tre av fire tror pandemien varer minimum et halvt år til

Andelen som tror det varer opptil et halvt år, har økt med 11 prosentpoeng siden januar.

Koronakommisjonen får nytt oppdrag

Statsminister Erna Solberg (H) ber koronakommisjonen om å fortsette arbeidet med å evaluere pandemihåndteringen.

Virke ønsker innenriks vaksinepass

For å redde virksomheter og arbeidsplasser går hovedorganisasjonen Virke inn for at koronavaksinerte får lettelser fra restriksjoner også innenlands.

Barn fra lavinntektsfamilier som får kjøpe egen bolig presterer bedre på skolen

I et samarbeidsprosjekt har SINTEF og Høgskolen i Innlandet sett på hva som skjer når vanskeligstilte barnefamilier får hjelp til å kjøpe egen bolig.

Arbeidsledighet og helsetjenesten er viktigst for velgerne

Pandemien preger sakene befolkningen er opptatt av. Arbeidsledighet og helsetjenesten topper lista, men det spriker blant partienes velgere, viser undersøkelse.

Støre har tro på ruskompromiss

En rusreform må sikre hjelp til rusavhengige uten at rusbruken øker, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre. Nå prøver Ap å lande et ruskompromiss før landsmøtet.

Minst ni barn med korona har fått intensivbehandling

Minst ni koronasmittede personer under 19 år har fått intensivbehandling på norske sykehus, skriver Bergens Tidende.

Tirsdag kommer nytt vaksinescenario – Norge ligger etter Norden

11 prosent av den norske befolkningen har fått minst én dose av koronavaksinen. Det er noe lavere enn våre nordiske naboer.

Nesten to av tre nordmenn forventer hjemmepåske

Andelen som tar hjemmepåske har økt i løpet av mars, men ligger godt under fjorårets påske hvor hele ni av ti sa det samme.

Høie håper fortsatt på gjenåpning i mai

Gjenåpningsplanen er utsatt til etter påske. Men helsetoppene tror fremdeles at de første stegene kan tas i mai.

Høie vil sende nødrespiratorer til utlandet

De 1.000 nødrespiratorene som regjeringen bestilte i fjor, er ikke tatt i bruk. Helseminister Bent Høie (H) vil tilby dem til utlandet.

Uenighet i LO om rusreformen

Fagforbundet, LOs største forbund, tar avstand fra regjeringens rusreform, mens Fellesorganisasjonen støtter den.

Norge takket nei til nesten 700.000 vaksinedoser

Norge sikret seg opsjon på 1,9 millioner vaksinedoser gjennom Covax. Men da tilbudet om første innkjøp kom, sa regjeringen nei.

Forskere fulgte unge på stengte skoler– Disse feilene må unngås nå

Forskere ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress mener det særlig er tre ting kommuner som stenger skolene, kan lære av nedstengingen i fjor.

Frp vil ha nasjonale krav til norskkunnskap blant helsepersonell

Frp fremmer forslag om at det stilles nasjonale krav til norskkunnskap til ansatte i helsevesenet.

Slik blir hverdagen etter pandemien

Hyppigere munnbindbruk, mindre håndhilsing og bedre hygiene er blant helsetoppenes anslag for hvordan hverdagen vår blir når pandemien én dag er over.

Foreldre får rett til barnekoordinator

Familier som har barn med alvorlig sykdom eller nedsatt funksjonsevne, får nå rett til en egen koordinator som skal sørge for at tilbudene henger sammen.

Statsministeren på vandring i koronatomme gater– Vondt

Ett år med nedstengninger ligger bak oss. Og igjen er store deler av Norge stengt, med like smittetall som i fjor. – Det er utrolig trist, sier statsministeren.

UDI får omsorgsansvar for unge og enslige asylsøkere

Striden om hvem som skal ha omsorgsansvar for enslige asylsøkere mellom 15 og 18 år er avgjort. Det blir ikke barnevernet, slik KrF og Venstre ønsket.

90.000 får ekstra bostøtte for å betale strømregningen

Før påske vil 90.000 bostøttemottakere få nesten 3.000 kroner ekstra for å hjelpe dem med å betale høye strømregninger.

Barneombudet ber kommunene se koronatrøtte barns behov

Barneombud Inga Bejer Engh sier nye smitteverntiltak rammer barn og unge stadig tyngre og ber kommunene ikke være strengere enn absolutt nødvendig.

Arbeidsinnvandrere i Norge har mindre muligheter for språkopplæring enn i andre skandinaviske land

Fire av ti nordmenn vil ha strengere tiltak

Helsedirektoratet har vært bekymret over at regelmessige undersøkelser har vist at støtten til koronatiltakene har minsket. Nå har de funnet ut hvorfor.

Kina sender millioner av vaksinedoser til lavinntektsland

Kina har lovet en halv milliard doser av landets egne koronavaksiner til land som sliter med å skaffe seg vaksiner. Spørsmålet er om de vil ha noe tilbake.

551 nye koronasmittede siste døgn – 225 flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 551 koronasmittede i Norge. Det er 210 flere enn dagen før og 225 flere enn samme dag i forrige uke.

Justisministeren vil ikke be politiet få oversikt over barnevernsoppdrag

Justisministeren vil ikke be politiet få oversikt over maktbruk i barnevernssaker, men får kritikk fra opposisjonen som tirsdag fremmer forslag i Stortinget.

Rekordmange nordmenn vil ta koronavaksine

For første gang i Norsk koronamonitor sier mer enn fire av fem nordmenn ja til å ta vaksine når den kommer (81 prosent).

Krass kritikk mot barnevernet i Oslo

Barnevernstjenesten i bydelen Alna i Oslo får krass kritikk av Oslo tingrett etter å ha holdt to barn atskilt fra foreldrene i flere år.

Ropstad bekymret over økning i barnevoldssaker

I fjor startet politidistriktene etterforskning av 53 saker om alvorlig vold mot barn, 36 flere enn i 2019. Alvorlig, sier barne- og familieministeren.

Foreldrenes inntekt og utdanning avgjør barnas deltakelse i aktiviteter

Barns deltakelse i idrett og frivillige aktiviteter avgjøres av foreldrenes inntekt og utdanning. Nesten dobbelt så mange ressurssterke deltar, viser studie.

2.800 politioppdrag mot barnevernsbarn på ett år

I løpet av 2019 utførte politiet i Norge 2.800 oppdrag for barnevernet. I snitt ble politiet tilkalt åtte ganger daglig.

Helsedirektoratet utreder beordring av helsepersonell

Helsedirektoratet utreder mulig beordring av nåværende og tidligere helsepersonell ved en krisesituasjon, melder VG.

Ansatte i barnevernet i Oslo ble sendt på hjemmekontor uten bærbar PC

Uten tilstrekkelig med tekniske hjelpemidler greide ikke barnevernet å opprettholde det arbeidet de skulle. Taperne var mange sårbare barn.

Annonse
Annonse
Annonse